Kinesisk nytår er den vigtigste af de traditionelle kinesiske helligdage. Fejringen af kinesisk nytår, der også er kendt som månenytår eller forårsfestival, varer i 15 dage. Den officielle ferie i forbindelse med det kinesiske nytår er dog kun en uge, men da mange kinesere bruger ferien på at rejse hjem og besøge familien på landet, påvirker denne højtid i større grad både produktionen og mulighederne for at få transporteret varer.   

Det kinesiske nytår bliver fejret i hele Kina, inklusiv i Hong Kong og Macau, samt i lande, hvor kinesere udgør en større del af befolkningen.

Kontorer og fabrikker i Kina lukker ned

Det kinesiske nytår falder i uge 6 i 2021 og starter fredag den 12. februar. De fleste kontorer og fabrikker holder dermed lukket fra fredag den 12. februar og frem til og med søndag den 21. februar. I Hong Kong lukker kontorer og fabrikker officielt kun i tre dage.

Den officielle lukning af kontorer og fabrikker betyder, at der ikke bliver produceret varer eller afsendt ordrer ude på fabrikkerne i Kina. Idet Kinas produktion går mere eller mindre i stå, aflyser flere rederier, luftfragtsselskaber og baneoperatører sædvanligvis mange af deres afgange under festlighederne og i en periode efter det kinesiske nytår.

COVID-19 påvirker fragtkapaciteten

På grund af COVID-19 er intet, som det plejer. Fragtkapaciteten i markedet er påvirket på tværs af samtlige transportformer, hvilket påvirker transittider såvel som prisniveau på de forskellige løsninger hjem fra Kina. 

Download ’Intercontinental transports from China – product comparison and cost’ og få et overblik over de forskellige transportløsninger samt transittider.

Download ’Intercontinental transports from China – Product comparison and Cost’

Rift om pladsen hjem fra Kina omkring kinesisk nytår

Vores erfaring siger os, at der altid er rift om pladsen før og umiddelbart efter nytårsfejringen. 

I år og grundet COVID-19 anbefaler vi dog, at du indleder dialogen med din speditør omkring planlagte sendinger så tidligt som muligt og booker sendinger i ekstra god tid for at sikre din forsyningskæde.  

Er du kunde hos DSV og har spørgsmål vedrørende de forskellige transportløsninger eller planlagte sendinger hjem fra Kina, står din sædvanlige kontaktperson til rådighed med yderlig vejledning. 

Få et tilbud på din næste forsendelse hjem fra Kina 

 

Kinesisk nytår er den vigtigste af de traditionelle kinesiske helligdage. Fejringen af kinesisk nytår, der også er kendt som månenytår eller forårsfestival, varer i 15 dage. Den officielle ferie i forbindelse med det kinesiske nytår er dog kun en uge, men da mange kinesere bruger ferien på at rejse hjem og besøge familien på landet, påvirker denne højtid i større grad både produktionen og mulighederne for at få transporteret varer.   
Det kinesiske nytår bliver fejret i hele Kina, inklusiv i Hong Kong og Macau, samt i lande, hvor kinesere udgør en større del af befolkningen.
Kontorer og fabrikker i Kina lukker ned
Det kinesiske nytår falder i uge 6 i 2021 og starter fredag den 12. februar. De fleste kontorer og fabrikker holder dermed lukket fra fredag den 12. februar og frem til og med søndag den 21. februar. I Hong Kong lukker kontorer og fabrikker officielt kun i tre dage.
Den officielle lukning af kontorer og fabrikker betyder, at der ikke bliver produceret varer eller afsendt ordrer ude på fabrikkerne i Kina. Idet Kinas produktion går mere eller mindre i stå, aflyser flere rederier, luftfragtsselskaber og baneoperatører sædvanligvis mange af deres afgange under festlighederne og i en periode efter det kinesiske nytår.
COVID-19 påvirker fragtkapaciteten
På grund af COVID-19 er intet, som det plejer. Fragtkapaciteten i markedet er påvirket på tværs af samtlige transportformer, hvilket påvirker transittider såvel som prisniveau på de forskellige løsninger hjem fra Kina. 
Download ’Intercontinental transports from China – product comparison and cost’ og få et overblik over de forskellige transportløsninger samt transittider.
Download ’Intercontinental transports from China – Product comparison and Cost’
Rift om pladsen hjem fra Kina omkring kinesisk nytår
Vores erfaring siger os, at der altid er rift om pladsen før og umiddelbart efter nytårsfejringen. 
I år og grundet COVID-19 anbefaler vi dog, at du indleder dialogen med din speditør omkring planlagte sendinger så tidligt som muligt og booker sendinger i ekstra god tid for at sikre din forsyningskæde.  
Er du kunde hos DSV og har spørgsmål vedrørende de forskellige transportløsninger eller planlagte sendinger hjem fra Kina, står din sædvanlige kontaktperson til rådighed med yderlig vejledning. 
Få et tilbud på din næste forsendelse hjem fra Kina 
 Read More